Pentru donatii,
cei 2% din profit,
folositi formularul fiscal de mai jos

 

Formular de adeziune

 Since 04/2011

 

În acest fel, asigurarea RCA este atât în interesul terţului păgubit, cât şi în interesul celui care a produs paguba.

Ce este asigurarea RCA?

Asigurarea RCA este o asigurare prin care terţii prejudiciaţi în urma unui accident auto, produs din vina conducătorului auto asigurat, primesc despăgubiri pentru daunele materiale şi/sau decesul ori vătămările corporale suferite în acel accident.

 

De ce este obligatorie?

Toate persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării/înregistrării în România au obligaţia de a încheia asigurarea RCA şi de a aplica pe parbrizul vehiculului într-un loc vizibil din exterior vigneta primită odată cu poliţa de asigurare.

Scopul acestei asigurări este ca cel păgubit să primească despăgubiri pentru daunele suferite, indiferent de situaţia materială a celui care a produs paguba. >>>

 

Asiguratori şi brokeri RO

1. Toate societăţile autorizate de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor se înmatriculează în Registrul asigurătorilor şi brokerilor de asigurare

Registrul are două secţiuni:

  • Secţiunea A - cuprinde asigurătorii şi brokerii de asigurare care deţin, în condiţiile legii, o autorizaţie de funcţionare emisă de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor
  • Secţiunea B - cuprinde, în ordine cronologică, asigurătorii şi brokerii de asigurare a căror înregistrare a fost radiată ca urmare a retragerii autorizaţiei de funcţionare.
2. Societăţi de asigurare autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor care şi-au extins activitatea în Uniunea Europeană conform liberei circulaţii a serviciilor.

3. Societăţi de asigurare autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor să practice asigurări obligatorii de răspundere civilă auto (RCA):

     
S.C. ABC ASIGURARI-REASIGURARI S.A
S.C. ALLIANZ - TIRIAC ASIGURARI S.A.
S.C. ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A.
S.C. ASIGURAREA ROMANEASCA -
ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP S.A.
S.C. EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE S.A.
S.C. SOCIETATEA COMERCIALA DE ASIGURARE - REASIGURARE ASTRA S.A.
S.C. BCR ASIGURARI VIENNA INSURANCE GROUP S.A.
S.C. CARPATICA ASIG S.A.
S.C. GENERALI ASIGURARI S.A.
S.C. GROUPAMA ASIGURARI S.A.
S.C. OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.
S.C. UNIQA ASIGURARI S.A.
S.C. SOCIETATEA DE ASIGURARE-REASIGURARE
CITY INSURANCE S.A.